Menu

Tilo Krause

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted, et stykke dansk musik eller en dansk kunstner. Her kan du se, hvad Tilo anbefaler.

Har du et yndlingssted i København?
"I København er jeg mest glad for Amager, den ø, hvor jeg også bor. Her finder man bl.a. den Grønlandske Handels Plads, hvorfra skibene i gamle dage sejlede til Grønland om foråret. I dag ligger kulturhuset Nordatlantiens Brygge her, hvor man kan snuse lidt til de arktiske egne.
På Amager ligger også Københavns Lufthavn, hvorfra man kan komme ud i hele den store verden. Jeg cykler tit derud og kigger på de startende og landende fly.”

Hvad med uden for København?
”Uden for København kan jeg bedst lide Gedser – Danmarks sydligste by. Herfra sejler færgerne til Tyskland, og der ligger et hyggeligt lille museum, hvor man kan kigge på gamle jernbanevogne. Den gamle togstation i Gedser optræder også i Danmarks mest kendte tv-serie ’Matador’ som Korsbæk Station.”

Hvilken dansk musiker holder du af?
”Min danske yndlingsmusiker – hmmm, måske Carl Nielsen? Alle i Danmark kender jo hans sange, men jeg kan nu bedst lide hans symfonier. Især den femte, hvor lilletrommen går amok og konstant prøver at forstyrre musikken. Men det lykkes ikke til sidst – orkestret løber med sejren!”