Menu

Engelskkursus har gjort det lettere at deltage aktivt på jobbet

AJ Vaccines udvikler og fremstiller vacciner mod bl.a. polio og tuberkulose til aftagere i hele verden. For nylig tilbød virksomheden sine medarbejdere engelskundervisning i forlængelse af arbejdstiden. Camilla Petersen sagde straks ja tak! For hun har oplevet, hvor frustrerende det kan være, når man har noget vigtigt at sige og ikke kan få det sagt – bare fordi et møde foregår på engelsk.

Camilla Sparre Fleron Petersen er Laboratorietekniker i den afdeling, der hedder MSAT. (Manufacturing, Science and Technology.) Det er bl.a. hendes job at yde support til andre afdelinger. Hun kan somme tider opleve, at kommunikationen foregår på engelsk.

”Jeg har altid haft svært ved engelsk og været usikker over at skulle sige noget på engelsk. Jeg har aldrig fået det indhentet. Jeg forstår engelsk. Men jeg kan ikke selv bidrage til samtalen. Det er så frustrerende, når man har noget på hjerte,” fortæller Camilla.

Gik i panik til velkomst af ny medarbejder

Hun havde for nylig en oplevelse, hvor afdelingen skulle byde en ny kollega fra Italien velkommen. Det foregik ved en lille morgenmad, hvor alle skulle introducere sig selv på engelsk for den nye kollega og for hele gruppen.

”Jeg gik simpelthen i panik. Mit hjerte begyndte at hamre, og jeg fik det rigtig skidt. Lidt efter viste det sig, at kollegaen kunne forstå noget dansk. Jeg kunne nøjes med at introducere mig selv på dansk, og så faldt jeg til ro. Men det er jo ikke meningen, at man skal have det sådan,” fortæller Camilla.

Efter kursus: Mere tryg ved situationer, der kræver engelskkundskaber

På engelskkurset med Studieskolen har Camilla fået brugt sit engelsk rigtig meget. Hun har både ført korte samtaler på engelsk og trænet engelsk grammatik. Det har medført, at hun er begyndt at bruge det engelske sprog mere end før. 

Camilla har behov for både skriftligt engelsk og mundtligt engelsk i sit arbejde. Så det har været en stor hjælp at få lært engelsk grammatik. Og selvom hun stadig ikke er helt tryg ved engelsk, er hun dog blevet mere tryg end før.

Det, som engang var en hæmsko, er nu forbundet med noget positivt. Og det bedste af det hele afslører Camilla selv: ”Kurset har givet mig lyst til at fortsætte med at lære engelsk!”