Menu

Studieskolens forholdsregler i forbindelse med coronavirus

Her kan du læse Studieskolens retningslinjer.

Opdatering 14. juni

Fra i dag 14. juni er der ikke længere krav om, at du skal bære mundbind eller visir, når du færdes på Studieskolen.
Hvis du er tilmeldt et hold i fremmedsprog eller dansk, skal du heller ikke vise coronapas. Du skal dog stadig vise coronapas, hvis du er tilmeldt FVU-undervisning.

For en sikkerheds skyld beder vi dig stadig spritte bord og stoleryg af, før du sætter dig. Der er sprit og engangsklude i alle lokaler.
Du finder også flere standere med håndsprit rundt omkring på skolen.


Opdatering 20. maj

Fra tirsdag den 25. maj kan vi vende tilbage til undervisning i Studieskolens lokaler.

Husk coronapas!
Vi skal bede dig være særligt opmærksom på, at deltagelse i undervisningen forudsætter, at du til hver kursusgang medbringer gyldigt coronapas og ID (sundhedskort, kørekort eller pas).

Underviseren er forpligtet til at tjekke det. Derfor beder vi dig have dit coronapas og ID klar, når du kommer. Kom gerne i lidt god tid, så underviseren kan nå at tjekke det. Når du kommer, beder vi dig gå ind i lokalet med det samme, så vi ikke bliver for mange mennesker ude på gangene.

Du skal fremvise dit coronapas ved hver kursusgang, også selvom du er færdigvaccineret, fordi Studieskolen ikke må opbevare sundhedsdata.

Alle deltagere på et hold skal fremvise coronapas, dog er følgende undtaget:

  • personer der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19 test,
  • personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

Hvis du er undtaget, skal du inden første kursusgang skrive til Studieskolen – send en mail til info@studieskolen.dk, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi gør opmærksom på, at underviseren er instrueret i, at alle deltagere uden gyldigt coronapas skal afvises.

Hvis du er i tvivl om, hvor du finder dit coronapas, kan du kigge her:  https://covid19.ssi.dk/vaccination/coronapas

Mundbind/visir og afspritning
Når du færdes på Studieskolen, skal du bære mundbind eller visir, indtil du sidder ved din plads.
For en sikkerheds skyld beder vi dig spritte bord og stoleryg af, før du sætter dig. Der er sprit og engangsklude i alle lokaler.
Vi har i øvrigt opsat flere standere med håndsprit rundt omkring på skolen.

Reglerne kan ændre sig, vi følger naturligvis altid de til enhver tid gældende regler.


 

Opdatering 4. maj

Vi underviser stadig online på alle hold i dansk og fremmedsprog. Fra tirsdag den 25. maj kan vi igen have undervisning i klasserne. Vi skal nok sende besked til alle kursister.

FVU har lige nu undervisning med 50% fremmøde. Fra mandag den 10. maj har afgangsklasserne, dvs. dansk trin 4 og matematik trin 2, undervisning med 100% fysisk fremmøde.

De kurser, der står på vores hjemmeside som ’online’, er deciderede onlinekurser, der naturligvis altid er online.


 

Opdatering 23. marts

I går aftes offentliggjorde myndighederne genåbningsplanen, og den har konsekvenser for Studieskolens sprogkurser.  
Vi må åbne den 21. maj – med coronapas – og det vil i praksis sige, at vi kan mødes fysisk i klasserne lige efter pinse, dvs. tirsdag den 25. maj.
Indtil da foregår undervisningen som onlineundervisning på Zoom og Moodle.
Nogle ting er stadig uafklarede med hensyn til forsamlingsforbud, krav til areal og afstandskrav. I midten af april skal regeringen fremlægge en plan for udfasning af forsamlingsforbuddet, og vi er nødt til at afvente denne plan, før vi kan sige præcist, hvordan undervisningen kommer til at foregå.
Når vi ved mere, skal vi nok opdatere her. Det gælder selvfølgelig også regler for og detaljer om coronapas. 

FVU-klasser undervises 50% med fysisk fremmøde.


Opdatering 24. februar

Regeringen har i dag holdt pressemøde, og vi kan nu konstatere, at vi ikke kommer tilbage til klasseværelserne lige nu.

Vi fortsætter med onlineundervisning for hold i fremmedsprog og FVU til og med den 5. april, for hold i dansk til og med den 9. april på den måde, som du allerede kender, med Zoom og Moodle.
 
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores administration. Den er åben telefonisk og på mail i den normale kontoråbningstid, dvs. mandag-torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-13.


Opdatering pr. 29. januar 2021
Myndighederne har forlænget restriktionerne til og med den 28. februar 2021. Derfor fortsætter Studieskolen med onlineundervisning.

Det foregår på den måde, at du får et link til vores online undervisningsplatform Zoom. Vi bestræber os på at lægge linket på Moodle senest en time før undervisningen. På Moodle kan du også finde en vejledning til Zoom, som du i øvrigt kan læse mere om her.

Hvis du er tilmeldt et onlinehold, fortsætter undervisningen som normalt. Hvis særlige forholdsregler gælder for dit hold, hører du direkte fra din lærer.

Studieskolens administration er kun åben for telefoniske henvendelser mandag til torsdag 9-16 og fredag 9-13. Du kan altid kontakte os pr. mail og telefon i den normale kontoråbningstid. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at svare på spørgsmål så hurtigt som muligt.

Vi følger naturligvis nøje med i regeringens udmeldinger og indretter vores aktiviteter derefter.


Opdatering pr. 13. januar 2021
Myndighederne har forlænget restriktionerne til og med den 7. februar 2021. Derfor fortsætter Studieskolen med onlineundervisning.

Det foregår på den måde, at du får et link til vores online undervisningsplatform Zoom. Vi bestræber os på at lægge linket på Moodle senest en time før undervisningen. På Moodle kan du også finde en vejledning til Zoom, som du i øvrigt kan læse mere om her.

Hvis du er tilmeldt et onlinehold, fortsætter undervisningen som normalt. Hvis særlige forholdsregler gælder for dit hold, hører du direkte fra din lærer.

Studieskolens administration er kun åben for telefoniske henvendelser mandag til torsdag 9-16 og fredag 9-13. Du kan altid kontakte os pr. mail og telefon i den normale kontoråbningstid. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at svare på spørgsmål så hurtigt som muligt.

Vi følger naturligvis nøje med i regeringens udmeldinger og indretter vores aktiviteter derefter.


Opdatering pr. 29. december 2020
Myndighederne har forlænget restriktionerne til og med den 17. januar 2021. Derfor fortsætter Studieskolen med onlineundervisning (se opdateringen fra 7. december.)
Vores administration er kun åben for telefoniske henvendelser mandag til torsdag 9-16 og fredag 9-13.


Opdatering pr. 7. december 2020
Regeringen har i dag holdt pressemøde. Her blev det klart, at Studieskolen fra den 9. december ikke kan undervise med fysisk fremmøde, hvor I mødes i klasserne.

Derfor omlægger vi al undervisning til onlineundervisning fra onsdag den 9. december kl. 8.00.

Det vil foregå på den måde, at du får et link til vores online undervisningsplatform Zoom. Vi bestræber os på at lægge linket på Moodle senest en time før undervisningen. På Moodle kan du også finde en vejledning til Zoom, som du i øvrigt kan læse mere om her.

Hvis du er tilmeldt et onlinehold, fortsætter undervisningen som normalt. Hvis særlige forholdsregler gælder for dit hold, hører du direkte fra din lærer.

Studieskolens administration være delvist åben, derfor kan du stadig kontakte os pr. mail og telefon i den normale kontoråbningstid. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at svare på spørgsmål så hurtigt som muligt.

Disse forholdsregler gælder til og med den 3. januar 2021. Vi følger naturligvis nøje med i regeringens udmeldinger og indretter vores aktiviteter derefter.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidligere forholdsregler, der ikke længere er gældende:

Vi gør alt, hvad vi kan, for at det er sikkert for kursister og medarbejdere at være på Studieskolen, og vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer om plads, afstand, hygiejne og rengøring.

Vi forventer af dig, at du ...

  • bliver hjemme, hvis du er syg
  • overholder myndighedernes retningslinjer om at holde afstand
  • overholder myndighedernes retningslinjer om hygiejne med håndvask og afspritning

Retningslinjer om plads og afstand
Vores lokaler har forskellige størrelser, og pladsen i det enkelte lokale er afgørende for, hvor mange kursister der kan være i lokalet ad gangen.
Vi sørger for, at der er den anbefalede plads og afstand mellem underviser og kursister og kursisterne imellem.

Retningslinjer om rengøring
Undervisningslokalerne bliver rengjort mellem hvert hold. Vi rengør overflader som borde og stolenes ryglæn, og vi vasker dørhåndtag og tømmer papirkurve.
Når et lokale er brugt én gang af et hold, bliver det rengjort, før der må komme et nyt hold ind. Det markerer vi på døren, så ingen kommer til at bruge et lokale, der ikke er rengjort.
Vi gør rent på toiletterne flere gange om dagen.
I alle vores lokaler udskiftes luften automatisk og løbende. Der kommer frisk luft udefra, og luften suges ud igen. Ventilationen fungerer individuelt for hvert lokale, og lokalerne er ikke forbundet. Det er således et helt sikkert system for ventilation.

Retningslinjer om hygiejne
Vi opfordrer alle til at følge myndighedernes råd om håndvask. Vi rengør toiletter og håndvaske flere gange om dagen, og der er håndsprit ved alle indgange.

Klik her for at læse Sundhedsstyrelsens informationer og anbefalinger.

Hvad gør vi, hvis en kursist er smittet?
Studieskolen har i samarbejde med relevante myndigheder udarbejdet en procedure, så vi kan tage korrekt hånd om tilfælde, hvor en af vores kursister er smittet.
Det er vigtigt, at kursisten kontakter os. Vi taler med vedkommende for at få at vide, hvem han/hun har siddet ved bord med i klassen, dvs. hvem vedkommende har været tættest på.
Derefter taler vi personligt med underviseren samt den eller de kursister, den smittede kursist har siddet ved bord med.
Vi sender vi en e-mail til holdets øvrige kursister, så de er orienterede.
Vi oplyser naturligvis ikke kursistens navn til andre.
Myndighederne anbefaler, at alle - underviser og resten af holdet - skal være ekstra opmærksomme på symptomer og påpasselige med at overholde de anbefalede afstands- og hygiejnekrav.
Men det er ikke nødvendigt for hverken underviser eller resten af holdet at lade sig teste. Det er heller ikke nødvendigt at aflyse undervisningen eller forlægge den til Zoom.

Krav om mundbind/visir fra den 29. oktober
Fra den 29. oktober er der krav om, at vi skal bære mundbind eller visir, når vi færdes på Studieskolen. Det betyder, at du skal tage mundbind/visir på, når du træder ind på skolen. Du skal have det på, indtil du sidder ved din plads i undervisningslokalet.