Menu

Tyrkisk 2

Start
onsdag 3. september
Pris
kr. 2.880
Nedsat pris
kr. 2.665
Lektioner
36
Start 03.09.2025
Periode 03.09.2025 til 21.01.2026
Lektioner 36
Hold nr.: 1545-25
Underviser Gülhan Comakci
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V211
Tid ons 17.00 - 18.40
Pris kr. 2.880
Nedsat pris kr. 2.665
Tid ons 17.00 - 18.40

Lær at tale mere tyrkisk
For dig, der har fulgt Tyrkisk 1 eller et andet begynderkursus i tyrkisk.

Du kan allerede danne simple sætninger til fx at præsentere dig selv og spørge til andre. Du kan også bøje nogle centrale verber og kender tallene, farverne og flertal.

Du lærer at lave sammensatte navneord og udsagnsord. Vi fortsætter med at tale om hverdagsemner og udvide ordforrådet.

Du begynder også at øve lidt mere komplicerede sætninger som fx at fortælle, hvad du laver og har lavet og give ordrer.

Du læser køreplaner, opskrifter, beskeder og dialoger, og du lærer ugedagene og tidsangivelser. Vi har hele tiden fokus på talesprog, så derfor øver vi meget samtale.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Lærebog: Yabanci Dilim 1, ISBN 9789756479919. Vi arbejder med kapitel 3 og 4.
Du kan købe bogen på holdet for 200 kr. den første undervisningsgang. Medbring venligst lige penge.

Der er 10-16 kursister på holdet.

Gülhan Comakci, underviser i tyrkisk på Studieskolen

Gülhan Comakci

Gülhan Comakci er uddannet lærer fra Gazi Univetsitet i Tyrkiet og har undervist i hjemlandet i tre år. Her i Danmark har han undervist mange år i folkeskolen i forskellige byer på Sjælland. Gülhan arbejder til daglig i Københavns Kommune som UU-vejleder. Han kan godt lide at sammenligne den danske og tyrkiske kultur og fortæller meget gerne om tyrkiske byer i undervisningen.

Gülhan anbefaler lige nu:
Sted: Kappadokien er kendt for sin karakteristiske bjergformation, en slags troldelandskab. I området findes huse og kirker, der er udhugget i klippen. Göreme Frilandsmuseum har en række kirker, og dette område er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste for Europa.
Spise: Iskender kebab  Det er en slags döner kebab tilberedt af tyndt skåret grillet lam eller oksekød. 
Drikke: ”Raki”. I Tyrkiet, hvor Raki er den officielle nationaldrik og "følgesvend" til meze, er den især populær at indtage med hvid ost og melon. Raki bliver oftest blandet med lige dele vand. Når vand og raki blandes, skifter drikken fra gennemsigtig til hvid - derfor kaldes raki med vand også løvemælk.
Et sted at spise og drikke: Hamdi Restaurant nær den egyptiske Bazaar i Istanbul.
Litteratur: Orhan Pamuk's “Sne”. ”Sne" er en historie om det moderne Tyrkiet spændt ud mellem øst og vest. Det er også en meget smuk og poetisk historie om kærlighed, der har trange kår i et samfund, hvor hævdvundne og indiskutable traditioner, forbudsreligiøse foranstaltninger og afgrundsdybe sociale, regionale og uddannelsesmæssige forskelle ikke gør situationen lettere. 
Musik: Fahir Atakoğlu, en berømt pianist og komponist.
Vis mereVis mindre

Tyrkisk 2

3. september - 21. januar

Tilmeld