Menu

Merike Jürna

Vi har spurgt vores undervisere, om de kan anbefale et sted eller et stykke dansk musik. Det kan også være en dansk forfatter eller kunstner. Her kan du se, hvad Merike anbefaler.

Har du et yndlingssted i København eller omegn?
"Jeg elsker dansk arkitektur. Al slags, men især den moderne. Jeg kan for eksempel godt lide at tage metroen eller cyklen ud til Ørestad og bare gå rundt og kigge på bygningerne.
Eller tage på en guidet tur med DAC, Dansk Arkitektur Center, og blive klogere på tankegangen, æstetikken, materialerne og det sociale aspekt ved at designe en bygning, en plads eller en hel bydel.
Karen Blixens Plads på Københavns Universitets Søndre Campus på Amager er for mig at se en meget smuk og vellykket kombination af det praktiske og det hyggelige – der er skabt et kuperet bylandskab med plads til både cykler og samvær og det på en nydelig vis."

Har du et tip til dansk musik?
"Hvis du har brug for at komme i godt humør, se for eksempel (ja, se!, mens du lytter), hvordan Malte Ebert optræder for Dronning Margrethe med sin sang ”Kalde Dem for Du” til hendes 50-års regeringsjubilæum. Den er smuk og morsom på én gang og balancerer på grænsen af god og dårlig smag, men træder ikke et millimeter ved siden af. Elegant underholdning. Du kan klikke her for at se den."