Menu

Dorthe Brandenborg Frederichsen

Dorthe Brandenborg Frederichsen er cand.mag. i Grønlandske og arktiske studier og har stor interesse for grønlandsk sprog og kultur og for historiske og politiske forhold i Grønland.

Hun har boet sammenlagt fem år i Grønland, hvor hun har arbejdet på forskellige skoler i det sydgrønlandske. Hun er også læreruddannet og har undervist voksne, unge og børn.

Dorthe elsker det grønlandske sprog og finder det poetisk og blomstrende. Jo mere man bevæger sig ind sproget, jo mere charmerende synes det!

Dorthe anbefaler:
Lær mere grønlandsk:
"Lyt til grønlandsk musik, se Qanorooq (grønlandsk tv-avis) og læs letlæseligt litteratur.

Hvis du er i Grønland, ja, så kan du benytte dig af alle muligheder for at øve smalltalk på grønlandsk. Bank på hos naboen eller inviter til kaffe. Få en sludder med naboens børn eller kassedamen i butikken. Læs vejskilte og skilte i butikkerne, spørg efter havets dyr på brættet, kig i avisoverskrifter osv.

I Danmark kan du studere den grønlandske avis Sermitsiaq på nettet eller på biblioteket og gå til grønlandske kulturelle arrangementer og events, hvor det er muligt. Eller hvad med morsomme korte indslag på YouTube? Der er altid en god lejlighed til at lære mere, bare klø på!"