Dorthe Brandenborg Frederichsen

Dorthe er uddannet folkeskolelærer og har arbejdet som sådan siden 1998. Sammenlagt har hun haft 5 dejlige år på forskellige skoler i Sydgrønland. Sideløbende med lærergerningen har hun uddannet sig som cand.mag. i Eskimologi og arktiske studier på Københavns Universitet, og derfor underviser hun nu i grønlandsk på Studieskolen.

Hun har en stor kærlighed til det grønlandske sprog, som hun finder blomstrende og poetisk...og ganske anderledes end dansk! Men det er bare om at komme i gang! At lære grønlandsk kræver lidt tålmodighed, men er man først i gang, fanger sproget én ind, og det bliver vanskeligt at slippe. Det grønlandske sprog udgør en port, indgangen til en levende og imødekommende kultur, et fantastisk folk og ganske givet et væld af dejlige oplevelser.

På begynderstadiet kan det anbefales at tilegne sig en bank af ord, især navneord. Endvidere at se film på grønlandsk, se nyhedsudsendelser fx Qanorooq eller at lytte til sange. Det kan også være en ide at kigge i grønlandske børnebøger.