Menu

A1.1 Italiensk for begyndere

Start
torsdag 5. september
Pris
kr. 3.330
Nedsat pris
kr. 3.005
Lektioner
54
Start 05.09.2024
Periode 05.09.2024 til 23.01.2025
Lektioner 54
Hold nr.: 1401-24
Underviser cand.mag. Enrico Tolotti
 
Sted Vognmagergade 8, 1. sal
Lokale V121
Tid tor 17.30 - 20.00
Pris kr. 3.330
Nedsat pris kr. 3.005
Tid tor 17.30 - 20.00

Dine gode ferier i Italien begynder her
Kurset for dig, der vil lære italiensk helt fra bunden. Derfor behøver du ikke kunne noget for at tilmelde dig.
Her lærer du det allermest nødvendige, så du kan tale med italienere om særligt udvalgte emner.
Du lærer blandt andet at sige goddag og farvel på omkring 10 forskellige måder - alt efter hvornår på dagen du møder lokalbefolkningen, og hvor høflig du vil være.
Du kommer også til at træne forskellige situationer, hvor du bestiller mad på restaurant eller pizzeria, eller når du tager et hurtigt besøg på en kaffebar og drikker cappuccino, espresso eller grappa eller får en croissant eller cornetto.
Samtidig gennemgår vi de hyppigste fraser, så du kan handle i en forretning.
Undervejs i kurset får du indblik i, hvordan italienerne lever. Vi gennemgår eksempler på et italiensk familieliv. Hvordan lever italienske familier i dag?
Du lærer også de rette gloser, så du kan tale med om de italienske fester og fødselsdage, og hvordan italienerne holder ferier - ofte i Italien. Det er jo ikke for ingenting, at Italien er sådan et populært feriemål. Endelig, men ikke mindre vigtigt, træner du at præsentere dig selv og spørge til andre, så du kan indlede en kort, uformel samtale.
Det vigtigste på begynderkurset er, at du kommer i gang med at tale sproget. Derfor skal du regne med at tale meget, også så du får en god udtale. Samtidig lærer du den grundlæggende grammatik, så dine sætninger opbygges rigtigt. Men vi terper ikke, for det vigtigste er, at du bliver ved med at synes, det er sjovt at tale italiensk. Og når du kan bare en lille smule italiensk, bliver du sikkert overrasket over, hvor meget du forstår, næste gang du skal til Italien.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Vi læser stk. 0-8 i lærebogen Passaparola 1 (ISBN 9788761696977), som du skal købe, før kurset begynder. Det kan du med fordel gøre på systime.dk. Vælg Tekstbog, du skal IKKE bruge iBog og øvebog.

Vi supplerer med mange ekstra materialer, så du får mulighed for at øve talt italiensk, og så alle de nye ord virkelig sidder fast, og du kan bruge dem aktivt.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Der er 13-20 kursister på holdet.

Enrico Tolotti

Enrico kommer fra en landsby i Bergamo-området, der hedder Martinengo. Hans største lidenskaber er sprogvidenskab, fremmedsprog og litteratur. Hans fascination startede, da han læste græsk og latin i gymnasiet, og blev yderligere næret af et cand.mag.-studium i skandinaviske sprog (med særligt fokus på dansk) og lingvistik. Lige nu fortsætter han studierne på Københavns Universitet.

Enrico elsker at læse gode ’sære historier’, gå en tur med hundene eller dyrke judo for at få afløb for stress og tanke ny energi.

Enrico anbefaler:

Sted: "Pesten i Bergamo er så godt som overstået. Så tag endelig og besøg byen (især den gamle by – Città Alta): gå en tur langs de venetianske murer (ved du, hvad Venedig egentlig har at gøre med Bergamo?) og far vild i det pragtfulde virvar af smalle, middelalderlige stræder."

Bøger: "Libro bianco af Piero Scanziani. For alle dem, der gik glip af retssagen mod Adam og Eva."

Mad: "Befinder man sig i Bergamo-området, så skal man altså smage casoncelli (casonsèi på dialekt), selvom de faktisk er ret populære i hele Lombardiet, hvor de laves ifølge forskellige opskrifter. I bund og grund er casoncelli en ret bestående af frisk pasta fyldt med en kødfars. De serveres med smeltet smør og revet lokalost ovenpå samt noget pancetta (tidligere kom man lidt lardo i i stedet for). Casoncelli har en hævdvunden plads i områdets kulinariske tradition: bare tænk, at de allerede nævnes i digterværket Baldus fra det 16. århundrede!"

Vis mereVis mindre

A1.1 Italiensk for begyndere

5. september - 23. januar

Tilmeld