Menu

A1.1 Italiensk for begyndere

Start
mandag 9. september
Pris
kr. 3.330
Nedsat pris
kr. 3.005
Lektioner
54
Start 09.09.2024
Periode 09.09.2024 til 27.01.2025
Lektioner 54
Hold nr.: 1402-24
Underviser ph.d. Lorenzo Cigana
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Lokale 103
Tid man 17.30 - 20.00
Pris kr. 3.330
Nedsat pris kr. 3.005
Tid man 17.30 - 20.00

Dine gode ferier i Italien begynder her
Kurset for dig, der vil lære italiensk helt fra bunden. Derfor behøver du ikke kunne noget for at tilmelde dig.
Her lærer du det allermest nødvendige, så du kan tale med italienere om særligt udvalgte emner.
Du lærer blandt andet at sige goddag og farvel på omkring 10 forskellige måder - alt efter hvornår på dagen du møder lokalbefolkningen, og hvor høflig du vil være.
Du kommer også til at træne forskellige situationer, hvor du bestiller mad på restaurant eller pizzeria, eller når du tager et hurtigt besøg på en kaffebar og drikker cappuccino, espresso eller grappa eller får en croissant eller cornetto.
Samtidig gennemgår vi de hyppigste fraser, så du kan handle i en forretning.
Undervejs i kurset får du indblik i, hvordan italienerne lever. Vi gennemgår eksempler på et italiensk familieliv. Hvordan lever italienske familier i dag?
Du lærer også de rette gloser, så du kan tale med om de italienske fester og fødselsdage, og hvordan italienerne holder ferier - ofte i Italien. Det er jo ikke for ingenting, at Italien er sådan et populært feriemål. Endelig, men ikke mindre vigtigt, træner du at præsentere dig selv og spørge til andre, så du kan indlede en kort, uformel samtale.
Det vigtigste på begynderkurset er, at du kommer i gang med at tale sproget. Derfor skal du regne med at tale meget, også så du får en god udtale. Samtidig lærer du den grundlæggende grammatik, så dine sætninger opbygges rigtigt. Men vi terper ikke, for det vigtigste er, at du bliver ved med at synes, det er sjovt at tale italiensk. Og når du kan bare en lille smule italiensk, bliver du sikkert overrasket over, hvor meget du forstår, næste gang du skal til Italien.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Vi læser stk. 0-8 i lærebogen Passaparola 1 (ISBN 9788761696977), som du skal købe, før kurset begynder. Det kan du med fordel gøre på systime.dk. Vælg Tekstbog, du skal IKKE bruge iBog og øvebog.

Vi supplerer med mange ekstra materialer, så du får mulighed for at øve talt italiensk, og så alle de nye ord virkelig sidder fast, og du kan bruge dem aktivt.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Der er 13-20 kursister på holdet.

Lorenzo Cigana

Lorenzo forsker i sprogvidenskab og underviser i italiensk. Han bor i København, men har en international baggrund.
Han er født i Bressanone, i den smukke, bjergrige og tosprogede region Trentino-Alto Adige.
Han har studeret sprogfilosofi i Padova, tæt på Venedig, og han har taget sin ph.d. i sprogvidenskab i Cosenza, Calabrien, og i sprog og litteratur i Liège, Belgien, hvor han lavede sit første postdoc-projekt, inden han landede i Danmark for at forske.
Han har altid været dybt fascineret af sprog som det fælles og primære middel til at udtrykke individuelle og kulturelle identitetsværdier. Lorenzo har undervist i sprogvidenskab i Italien, Tjekkiet og Brasilien, da forskning og undervisning jo så smukt komplementerer hinanden.
Lorenzo elsker alle gode kreative aktiviteter: at skrive og publicere inden for det akademiske område, at læse bøger, at rejse og at lave mad og musik, da han synger tenor i et kor.

Lorenzo anbefaler:
Sted: ”Hvis du aldrig har set La Cappella degli Scrovegni i Padova, så skal du absolut gøre det!”
Mad: ”Pizza - selvfølgelig! - men også alt, hvad der er hjemmelavet, og især den mad, man laver på steder, hvor kulturer mødes, som fx Spätzle, der er grønne gnocchi fra min region.”
Bog: ”Jeg kan læse Italo Calvinos Lezioni americane igen og igen og igen …”
Musik: ”Uden tvivl den napolitanske skoles barokmusik!”

Vis mereVis mindre

A1.1 Italiensk for begyndere

9. september - 27. januar

Tilmeld