Menu

A1.1 Italiensk for begyndere - online

Start
onsdag 4. september
Pris
kr. 2.880
Nedsat pris
kr. 2.665
Lektioner
36
Start 04.09.2024
Periode 04.09.2024 til 22.01.2025
Lektioner 36
Hold nr.: 1406-24
Underviser cand.mag. Alessandra Sicuro
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid ons 17.15 - 18.55
Pris kr. 2.880
Nedsat pris kr. 2.665
Tid ons 17.15 - 18.55

Lær italiensk hjemmefra
Et kursus for dig, der slet ikke kan italiensk, men gerne vil lære lidt, før du næste gang skal til Italien. På Studieskolens onlinekurser kan du lære italiensk hjemmefra, fra udlandet, hvis du sidder på en café - eller lige hvor det passer dig.
Vi lover, at din rejse bliver sjovere, når du kan en lille smule italiensk.

Ciao, buongiorno, buonasera
Kurset for dig, der vil lære italiensk helt fra bunden. Derfor behøver du ikke kunne noget for at tilmelde dig.
Her lærer du det allermest nødvendige, så du kan snakke med italienere om særligt udvalgte emner. Du lærer blandt andet at sige goddag og farvel på omkring 10 forskellige måder - alt efter hvornår på dagen, du møder lokalbefolkningen, og hvor høflig du vil være.
Du kommer også til at træne forskellige situationer, hvor du bestiller mad på restaurant eller pizzeria, eller når du tager et hurtigt besøg på en kaffebar og drikker cappuccino, espresso eller grappa eller får en croissant eller den beslægtede cornetto. Samtidig gennemgår vi de hyppigste fraser, så du kan handle i en forretning.
Undervejs i kurset får du indblik i, hvordan italienerne lever. Vi gennemgår eksempler på et italiensk familieliv. Hvordan lever italienske familier i dag?
Du lærer også de rette gloser, så du kan tale med om de italienske fester og fødselsdage, og hvordan italienerne holder ferier - ofte i Italien. Det er jo ikke for ingenting, at Italien er sådan et populært feriemål. Endelig, men ikke mindre vigtigt, træner du at præsentere dig selv og spørge til andre, så du kan indlede en kort, uformel samtale.
Det vigtigste på begynderkurset er, at du kommer i gang med at tale sproget. Derfor skal du regne med at tale meget, så du får en god udtale. Samtidig lærer du den grundlæggende grammatik, så dine sætninger opbygges rigtigt. Men vi terper ikke, for det vigtigste er, at du bliver ved med at synes, det er sjovt at tale italiensk. Og når du kan bare en lille smule italiensk, bliver du sikkert overrasket over, hvor meget du forstår, næste gang du skal til Italien.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Du deltager i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen består af to lektioner a 45 minutter. Selvfølgelig opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade 'klassen' eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Vi læser stk. 0-8 i lærebogen Passaparola 1, som du skal købe, før kurset begynder. Det kan du med fordel gøre på systime.dk. Vi anbefaler, at du vælger Tekstbog (ISBN 9788761696977). Hvis du hellere vil have bogen digitalt, kan du dog godt i stedet vælge iBog (ISBN 9788761683939). Du skal IKKE bruge øvebog.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-12 kursister på holdet.

Alessandra Sicuro

Alessandra Sicuro er kandidat i sprog og litteratur fra universitetet i Lecce i Puglia, hvor hun kommer fra. Hun har boet i Danmark i mange år og har altid arbejdet med det italienske, fx som ekstern lektor på CBS (Handelshøjskolen) og ved Det Italienske Kulturinstitut. Alessandra har undervist på Studieskolen i flere omgange.
”La lingua italiana è una finestra su un universo che ha in sé arte, cultura, storia, un determinate modo di vivere. Imparare la lingua significa aprire gli occhi su questo universo." (Det italienske sprog er et vindue ind i et univers af kunst, kultur, historie, en bestemt måde at leve på. At lære italiensk er at åbne øjnene for dette univers).
Alessandras store passion er sprog, kunst og poesi, hun skriver digte - in italiano, naturalmente - og maler. Du kan tit være heldig at støde på en udstilling med Alessandras billeder. I mellemtiden kan du nyde en smagsprøve på hendes hjemmeside.

Alessandra anbefaler:
Musik: Le OTTO stagioni: Vivaldi +Piazzolla eller "Guarda che sera" på den fortryllende originalversion fra 50'erne med Fred Buscaglione.
Kunst: "Det er svært at vælge ét værk, for Italiens patrimonio artistico er enorm." Men Alessandra nævner Dosso Dossi, Sofonisba Anguissola, Savinio.
Litteratur: Mercanti avventurieri. Storie di viaggi e di commerci Brilli Attilio
La coscienza di Zeno. Italo Svevo.
Valerio Magrelli. Poesie.
Vis mereVis mindre

A1.1 Italiensk for begyndere - online

4. september - 22. januar

Tilmeld