Menu

A1.2 Italiensk for næsten begyndere

Start
tirsdag 3. september
Pris
kr. 3.145
Nedsat pris
kr. 2.840
Lektioner
51
Start 03.09.2024
Periode 03.09.2024 til 21.01.2025
Lektioner 51
Hold nr.: 1411-24
Underviser cand.mag., ph.d. Giulia Longo
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 115
Tid tir 13.00 - 15.30
Pris kr. 3.145
Nedsat pris kr. 2.840
Tid tir 13.00 - 15.30

Italiensk for dig, der vil tale mere
Kurset er for dig, der har fået smag for italiensk fx på vores begynderhold. Nu vil du gerne lære mere, for nu ved du, at du får bedre og sjovere ferier i Italien, når du kan tale deres sprog, også selvom det foreløbig kun er en lille smule.

Hverdagsliv i Italien
På kurset lærer du at kunne klare dig i forskellige hverdagssituationer, også selvom du besøger landet som turist. Du får et godt ordforråd, som du kan bruge i mange situationer, hvor du taler med italienere, fx når du skal:


  • købe ind

  • bestille et værelse på hotel

  • lave en aftale med venner og kollegaer

  • besøge et af de mange italienske markeder

  • fortælle om dig selv og din hverdag

  • fortælle, hvad du godt kan lide at lave i din fritidDu får indblik i italienernes dagligliv og italiensk madkultur. Vi taler fx om, hvordan italienerne tilbringer søndagen - ofte i familiens skød.
Rom er et dejligt rejsemål for de fleste, og vi har et helt kapitel i bogen, der handler om særlige seværdigheder i Rom. Selvom du allerede kender Rom, kan det være, du lærer noget nyt.

Vi arbejder videre med den grundlæggende grammatik. Vi repeterer nutid og passato prossimo, og du lærer flere nyttige, uregelmæssige verber. Du lærer fx også ejestedord, tidsudtryk og småord. Vi gennemgår grammatikken på dansk, men også på italiensk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetMateriale
Vi læser stk. 9-17 i lærebogen Passaparola 1, som du skal købe, før kurset begynder. Det kan du med fordel gøre på systime.dk. Vi anbefaler, at du vælger Tekstbog (ISBN 9788761696977). Du skal IKKE bruge øvebog eller iBog.
Vi supplerer bogen med mange andre materialer, som vi bruger til at øve samtale på italiensk.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Der er ikke undervisning 17/9.

Der er 13-20 kursister på holdet.

Giulia Longo

Giulia Longo er ph.d. i filosofi fra Federico II-universitetet i Napoli. Her forelskede hun sig i Søren Kierkegaards tænkning. Hun rejste til Danmark, hvor hun lærte dansk, og så har hun oversat hans Opbyggelige Taler fra dansk til italiensk.
Siden har hun arbejdet som filolog på Thorvaldsens Museum, og her opdagede hun flere og flere forbindelser mellem Danmark og Italien, både i guldalderen og i nutiden. Derfor præsenterer hun sig som dansk-italiensk kulturformidler.
Hun har holdt foredrag og arrangeret diverse begivenheder både i Danmark og i Italien, fx den italienske sprogfilmsalon i samarbejde med Cinemateket i København eller hyggelige poesiaftner på forskellige kultursteder. Hendes kodeord er "cinema", "arte" og "poesia": faktisk har hun også oversat Inger Christensens to første digtsamlinger til italiensk, og nu er hun i gang med Tove Ditlevsens antologi "Der bor en ung pige i mig, der aldrig vil dø".
Hun er primus-motor i flere udstillingsprojekter med Thorvaldsen i fokus. Hun er god til multitasking og elsker kaos, men trænger også til stilhed. Hun plejer at meditere ved at kigge på havet.

Giulia anbefaler:
Sted: Selvfølgelig der hvor hun er født og vokset op, nemlig Napoli. Især er hun begestret for udsigten fra Castel Sant'Elmo, et gammel og fascinerende slot.
I Rom elsker hun at spadsere igennem den store skønhed i den evige stad i Bertel Thorvaldsens fodspor.
Mad: Hun har en svaghed for pistacie… “pesto al pistacchio” som pastaret, og hun er helt tilfreds. Som dessert er der bare for meget at vælge imellem: kager, cannoli, iris, babà, sfogliatelle (ricce), pandekager med pistaciecreme eller nutella, gerne sammen med et lille glas Liquore al pistacchio – ”det smager helt vidunderligt og kan stærkt anbefales”.
Litteratur: Cesare Pavese, ”min sjæls digter”.
Kunst: Michelangelo, Bernini, Canova, Thorvaldsen, Rodin, Camille Claudel. Lige nu følger hun de mange spændende projekter af en ung italiensk billedhugger, som hedder Jago.
Musik: Vinicio Capossela, en vulkansk og meget excentrisk – og ret italiensk – sanger.
Vis mereVis mindre

A1.2 Italiensk for næsten begyndere

3. september - 21. januar

Tilmeld