Menu

A2.1 Italiensk for let øvede

Start
torsdag 5. september
Pris
kr. 3.330
Nedsat pris
kr. 3.005
Lektioner
54
Start 05.09.2024
Periode 05.09.2024 til 30.01.2025
Lektioner 54
Hold nr.: 1421-24
Underviser cand.mag. Alessandra Sicuro
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 110
Tid tor 09.30 - 12.00
Pris kr. 3.330
Nedsat pris kr. 3.005
Tid tor 09.30 - 12.00

Hav flere samtaler med italienere
Vi går fra klassiske småsamtaler for turister til at lære italienerne og deres kultur bedre at kende. Både i forhold til de emner, vi gennemgår, og de gloser, du lærer.

På nuværende tidspunkt kan du godt klare dig på en bar i Italien, men nu lærer du også om de sociale 'regler', der er i forbindelse med et barbesøg. Italienerne er stadig mere Des end danskerne, og vi gennemgår, hvornår du skal bruge De-formen, og hvornår I kan være dus.

En togrejse gennem Italien
Vi bruger bogen Un nuovo giorno in Italia, som giver dig mulighed for at lære italiensk på en virtuel togrejse, der fører dig til Firenze, Rom, Napoli og Salerno. Du lærer meget om Italiens smukkeste byer gennem avisartikler og får sjove og interessante facts. Bogen fokuserer på italienere og det italienske sprog i dag og giver dig en platform til at øve italiensk gennem billeder, lytteøvelser, spil og forskellige klasseaktiviteter.

Du bliver bedre til at fortælle om dig selv, fx når du


  • vil sige, hvordan du har det - hvis du er småsyg, hvad kan det mon være?

  • vil fortælle, hvad der er sket med dig selv eller andre

  • fortæller om dit liv, hvor du har boet, gået i skole, hvilke rejser du har været på og meget mere

  • skal sige din mening, hvem er du enig med og hvorfor?

  • vil fortælle, hvad kan du lide og ikke kan lide

  • skal tale om horoskop og stjernetegn på italienskMafia, amore e polizia
Vi skal også læse en easy reader om en ung, tysk musiker, Hans, og Francesca, der er italiensk journalist. Der sker nogle voldsomme ting: en bombe ødelægger det store Museo degli Uffizi i Firenze, og mafiaen slår folk ihjel i Napoli. Men så kommer politiet på banen! På trods af emnet er det en sjov og letlæst bog.

Samtale og grammatik
På Studieskolens kurser er vores primære fokus altid på, at du bliver virkelig bliver god til at tale sproget og lærer at udtale ordene på syngende italiensk.
Men vi gennemgår også forskellig grammatik, som hjælper dig til at tale mere nuanceret italiensk, blandt andet gennemgår vi bydemåde og stedord som 'ham' og 'hende'.
Når du skal fortælle om noget, der er sket, skal du bruge passato prossimo, og du lærer de mange forskellige former.
Du får nuancer på, når du skal beskrive noget. Hvis det er meget smukt eller stort, måske endda det smukkeste?

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Lærebog: Vi læser stk. 1-3 i lærebogen Un nuovo giorno in Italia A2 (ISBN 9788820128883). Du kan købe bogen i Studieskolens reception, Borgergade 12.
Easy reader: Mafia, amore e polizia, Alma edizioni. ISBN 9788861824317. Du kan købe den på mange forskellige italienske hjemmesider, fx almaedizioni.it, ibs.it, libreriauniversitaria.it og amazon.it.

Forberedelse: Ca. 2 timer om ugen.
Der er ingen undervisning 9/1.

Der er 13-20 kursister på holdet.

Alessandra Sicuro

Alessandra Sicuro er kandidat i sprog og litteratur fra universitetet i Lecce i Puglia, hvor hun kommer fra. Hun har boet i Danmark i mange år og har altid arbejdet med det italienske, fx som ekstern lektor på CBS (Handelshøjskolen) og ved Det Italienske Kulturinstitut. Alessandra har undervist på Studieskolen i flere omgange.
”La lingua italiana è una finestra su un universo che ha in sé arte, cultura, storia, un determinate modo di vivere. Imparare la lingua significa aprire gli occhi su questo universo." (Det italienske sprog er et vindue ind i et univers af kunst, kultur, historie, en bestemt måde at leve på. At lære italiensk er at åbne øjnene for dette univers).
Alessandras store passion er sprog, kunst og poesi, hun skriver digte - in italiano, naturalmente - og maler. Du kan tit være heldig at støde på en udstilling med Alessandras billeder. I mellemtiden kan du nyde en smagsprøve på hendes hjemmeside.

Alessandra anbefaler:
Musik: Le OTTO stagioni: Vivaldi +Piazzolla eller "Guarda che sera" på den fortryllende originalversion fra 50'erne med Fred Buscaglione.
Kunst: "Det er svært at vælge ét værk, for Italiens patrimonio artistico er enorm." Men Alessandra nævner Dosso Dossi, Sofonisba Anguissola, Savinio.
Litteratur: Mercanti avventurieri. Storie di viaggi e di commerci Brilli Attilio
La coscienza di Zeno. Italo Svevo.
Valerio Magrelli. Poesie.
Vis mereVis mindre

A2.1 Italiensk for let øvede

5. september - 30. januar

Tilmeld