Menu

A2.1 Italiensk for let øvede

Start
onsdag 4. september
Pris
kr. 3.330
Nedsat pris
kr. 3.005
Lektioner
54
Start 04.09.2024
Periode 04.09.2024 til 22.01.2025
Lektioner 54
Hold nr.: 1422-24
Underviser cand.mag. Alessandro Cremonesi
 
Sted Vognmagergade 8, 1. sal
Lokale V122
Tid ons 17.30 - 20.00
Pris kr. 3.330
Nedsat pris kr. 3.005
Tid ons 17.30 - 20.00

Hav flere samtaler med italienere
Vi går fra klassiske småsamtaler for turister til at lære italienerne og deres kultur bedre at kende. Både i forhold til de emner, vi gennemgår, og de gloser, du lærer.

På nuværende tidspunkt kan du godt klare dig på en bar i Italien, men nu lærer du også om de sociale 'regler', der er i forbindelse med et barbesøg. Italienerne er stadig mere Des end danskerne, og vi gennemgår, hvornår du skal bruge De-formen, og hvornår I kan være dus.

En togrejse gennem Italien
Vi bruger bogen Un nuovo giorno in Italia, som giver dig mulighed for at lære italiensk på en virtuel togrejse, der fører dig til Firenze, Rom, Napoli og Salerno. Du lærer meget om Italiens smukkeste byer gennem avisartikler og får sjove og interessante facts. Bogen fokuserer på italienere og det italienske sprog i dag og giver dig en platform til at øve italiensk gennem billeder, lytteøvelser, spil og forskellige klasseaktiviteter.

Du bliver bedre til at fortælle om dig selv, fx når du


 • vil sige, hvordan du har det - hvis du er småsyg, hvad kan det mon være?

 • vil fortælle, hvad der er sket med dig selv eller andre

 • fortæller om dit liv, hvor du har boet, gået i skole, hvilke rejser du har været på og meget mere

 • skal sige din mening, hvem er du enig med og hvorfor?

 • vil fortælle, hvad kan du lide og ikke kan lide

 • skal tale om horoskop og stjernetegn på italienskMafia, amore e polizia
Vi skal også læse en easy reader om en ung, tysk musiker, Hans, og Francesca, der er italiensk journalist. Der sker nogle voldsomme ting: en bombe ødelægger det store Museo degli Uffizi i Firenze, og mafiaen slår folk ihjel i Napoli. Men så kommer politiet på banen! På trods af emnet er det en sjov og letlæst bog.

Samtale og grammatik
På Studieskolens kurser er vores primære fokus altid på, at du bliver virkelig bliver god til at tale sproget og lærer at udtale ordene på syngende italiensk.
Men vi gennemgår også forskellig grammatik, som hjælper dig til at tale mere nuanceret italiensk, blandt andet gennemgår vi bydemåde og stedord som 'ham' og 'hende'.
Når du skal fortælle om noget, der er sket, skal du bruge passato prossimo, og du lærer de mange forskellige former.
Du får nuancer på, når du skal beskrive noget. Hvis det er meget smukt eller stort, måske endda det smukkeste?

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Lærebog: Vi læser stk. 1-3 i lærebogen Un nuovo giorno in Italia A2 (ISBN 9788820128883). Du kan købe bogen i Studieskolens reception, Borgergade 12.
Easy reader: Mafia, amore e polizia, Alma edizioni. ISBN 9788861824317. Du kan købe den på mange forskellige italienske hjemmesider, fx almaedizioni.it, ibs.it, libreriauniversitaria.it og amazon.it.

Forberedelse: Ca. 2 timer om ugen.
Der er 13-20 kursister på holdet.

Alessandro Cremonesi

Alessandro er født tæt ved Gardasøen i provinsen Brescia. Han er cand.mag. i skandinaviske sprog og lingvistik fra universitetet i Milano, og hans bacheloropgave handlede om forskellene mellem italiensk og dansk. Han har også studeret, hvordan dansktalende lærer italiensk, så han kender til læringsfaserne og de største udfordringer.
Han har boet i København siden 2022. Før han kom til Studieskolen, var han i praktik som underviser i italiensk på Københavns Universitet.

Alessandro fortæller:
"Når jeg underviser, kan jeg godt lide at fokusere på sproghistorie og påpege lighederne og de sproglige oprindelser, ordene har tilfælles. Udover det synes jeg også, at det er vigtigt at tale og lære sproget i en realistisk kontekst, hvor vi kan bruge sproget, som italienerne gør."

Alessandro anbefaler:

 • Sted: Gardasøen, hvor jeg blev født. Det kan være lidt turistet, men hvis du kender lokalbefolkningen, kan de hjælpe dig med at undgå de mest overfyldte steder
 • Litteratur: Dante Alighieri og Ariosto
 • Film: 'Fantozzi', en satirisk film om den italienske arbejderklasse i 70'erne
 • Mad: Pizza og mere pizza, jeg får aldrig nok. Hvis du befinder dig Brescia, er det obligatorisk at spise 'casoncelli' (en slags ravioli) og 'spiedo', som består af forskellig slags kød kogt i 5 timer på et spyd. Og forresten kommer det italienske ord 'spiedo' og det danske ord 'spyd' fra det samme ord på protogermansk!
Vis mereVis mindre

A2.1 Italiensk for let øvede

4. september - 22. januar

Tilmeld