Menu

A2.3 Italiensk for let øvede

Start
onsdag 4. september
Pris
kr. 3.330
Nedsat pris
kr. 3.005
Lektioner
54
Start 04.09.2024
Periode 04.09.2024 til 29.01.2025
Lektioner 54
Hold nr.: 1441-24
Underviser cand.mag. Alessandra Sicuro
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 110
Tid ons 09.30 - 12.00
Pris kr. 3.330
Nedsat pris kr. 3.005
Tid ons 09.30 - 12.00

Che vacanza!
Glæder du dig også til at komme til Italien og nyde en caffè eller en aperitivo på en bar? En aperitif er i Italien mere end bare en drik, der hører ofte nogle små spiselige lækkerier med, som hvis du bestiller en aperitivo milanese.
Og når du sidder på baren, har du mulighed for at møde italienere og tale med dem.
På kurset øver vi små, konkrete samtaler, der er lidt mere avancerede end på begynderkurserne. På den måde er du mere tryg ved at kaste dig ud i samtaler med italienere om mad, vejret, skønne steder, rejser og meget mere.

Vi læser små tekster om ferier og feriemål i Italien, og du får øvelse i at fortælle om steder, oplevelser, udfordringer osv.

Hvis uheldet er ude, og du fx bliver bestjålet, så er det godt at kunne anmelde det til politiet. Det lærer du her på kurset.

La bella Napoli
Vi fortsætter vores togrejse gennem Italien med bogen Un nuovo giorno in Italia og lander nu i Napoli. Selvom du kender byen, lærer du garanteret noget nyt om denne skønne by, der ligger så smukt for foden af Vesuv. Vi taler nemlig om Napolis kultur, mad og musik og alle de vidunderlige steder, du kan besøge på din næste rejse der.

Mafia, amore e polizia
Vi skal også læse en easy reader om en ung, tysk musiker, Hans, og Francesca, der er italiensk journalist. Der sker nogle voldsomme ting: en bombe ødelægger det store Museo degli Uffizi i Firenze, og mafiaen slår folk ihjel i Napoli. Men så kommer politiet på banen! På trods af emnet er det en sjov og letlæst bog.

Samtale og grammatik
Det meste af tiden i klassen bruger vi på samtale på italiensk. Vi taler hele holdet sammen, og I arbejder to og to eller i små grupper. På den måde får I sagt mest.
Men lidt grammatik skal du også lære.

Vi gennemgår blandt andet:


  • hvordan man er høflig ved at bruge condizionale

  • fremtidsformen futuro - hvad sker der i fremtiden?

  • en række præpositioner, fx da, tra ogfra. Hvordan bruger man dem? Det er nemlig ikke altid det samme som på dansk

  • du kender to italienske fortider: imperfetto og passato prossimo. Nu er tiden kommet til, at du får styr på, hvad forskellen er på de to fortider

  • hvordan man skriver en uformel mailFå samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktisk info
Lærebog: Vi læser stk. 8-10 i lærebogen Un nuovo giorno in Italia A2 (ISBN 9788820128883). Du kan købe bogen i Studieskolens reception, Borgergade 12, København K.
Easy reader: Mafia, amore e polizia, Alma edizioni. ISBN 9788861824317. Du kan købe den på mange forskellige italienske hjemmesider, fx almaedizioni.it, ibs.it, libreriauniversitaria.it og amazon.it.

Forberedelse: Ca. 2 timer om ugen.
Der er ingen undervisning 8/1.

Der er 13-20 kursister på holdet.

Alessandra Sicuro

Alessandra Sicuro er kandidat i sprog og litteratur fra universitetet i Lecce i Puglia, hvor hun kommer fra. Hun har boet i Danmark i mange år og har altid arbejdet med det italienske, fx som ekstern lektor på CBS (Handelshøjskolen) og ved Det Italienske Kulturinstitut. Alessandra har undervist på Studieskolen i flere omgange.
”La lingua italiana è una finestra su un universo che ha in sé arte, cultura, storia, un determinate modo di vivere. Imparare la lingua significa aprire gli occhi su questo universo." (Det italienske sprog er et vindue ind i et univers af kunst, kultur, historie, en bestemt måde at leve på. At lære italiensk er at åbne øjnene for dette univers).
Alessandras store passion er sprog, kunst og poesi, hun skriver digte - in italiano, naturalmente - og maler. Du kan tit være heldig at støde på en udstilling med Alessandras billeder. I mellemtiden kan du nyde en smagsprøve på hendes hjemmeside.

Alessandra anbefaler:
Musik: Le OTTO stagioni: Vivaldi +Piazzolla eller "Guarda che sera" på den fortryllende originalversion fra 50'erne med Fred Buscaglione.
Kunst: "Det er svært at vælge ét værk, for Italiens patrimonio artistico er enorm." Men Alessandra nævner Dosso Dossi, Sofonisba Anguissola, Savinio.
Litteratur: Mercanti avventurieri. Storie di viaggi e di commerci Brilli Attilio
La coscienza di Zeno. Italo Svevo.
Valerio Magrelli. Poesie.
Vis mereVis mindre

A2.3 Italiensk for let øvede

4. september - 29. januar

Tilmeld