Menu

A1.3 Kinesisk - for dig, der kan lidt

Start
onsdag 4. september
Pris
kr. 2.720
Nedsat pris
kr. 2.515
Lektioner
34
Start 04.09.2024
Periode 04.09.2024 til 15.01.2025
Lektioner 34
Hold nr.: 1570-24
Underviser cand.mag. Ziran Li
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 113
Tid ons 17.15 - 18.55
Pris kr. 2.720
Nedsat pris kr. 2.515
Tid ons 17.15 - 18.55

Gå på indkøb på kinesisk
Dette hold er for dig, der er klar til kinesisk på mellemniveau.
At kunne købe ind og bestille mad er uundværligt, når man lærer et nyt sprog og besøger nye lande. Dette gælder selvfølgelig også i Kina. Derfor lærer du nu bl.a. at


 • gå på indkøb

 • bestille mad

 • forhandle om priser

 • købe ind på et marked

 • købe tøj og tale om farver og størrelser

 • aftale et møde

 • forstå og stille mere avancerede spørgsmål med hvorfor, hvordan, hvor længe og hvornår


Vi går i dybden med grammatikken og ser nærmere på sætningsopbygningen på kinesisk, så du bliver mere sikker i at lave dine egne sætninger.

Som sædvanlig øver vi meget samtale i klassen, så du bliver god til at tale - og udtale - kinesisk, og vi fokuserer på, at du lærer sætninger og ordforråd, som du kan bruge i konkrete hverdagssituationer.

Du får kendskab til kinesiske samfundsforhold via sproget, kultursiderne i bogen og diskussioner i klassen.
Vi taler bl.a. om penge og valuta, hvordan man forhandler om prisen og shopping generelt.

Vi fortsætter med at arbejde med kinesiske tegn, og du lærer nu bl.a. at skrive tegnene for nogle tidsudtryk og udsagnsord. Derudover lærer du nogle hyppige grammatiske tegn og tegn, som har at gøre med penge.

Hvordan foregår timerne?
Undervisningen er en blanding af klasseundervisning og gruppe- og pararbejde. Vi bruger fx aktiviteter, hvor du kommer op og bevæger dig lidt, og forskellige hjemmesider som quizlet.com til at øve ordforråd og udtale. Vi fokuserer på, at du lærer at tale kinesisk, og vi bruger tid på at træne udtale. En gang imellem er der en lille skriftlig opgave med pinyin.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

 • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

 • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

 • kommunikere med din underviser og dine medkursister

 • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kursetPraktiske oplysninger
Lærebog: Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere, ISBN 9788761686718. Du kan fx købe den på systime.dk. Det er ikke nødvendigt at købe øvebogen. Vi arbejder med kapitel 9-11.

Underviseren uddeler ekstra materiale på holdet, og det er inkluderet i prisen. Du får også adgang til online flashcards på quizlet.com, som hjælper dig med at øve ordforråd og udtale.

Kurset passer til dig, hvis du tidligere har fået ca. 80 lektioners undervisning i kinesisk, eller hvis du på anden vis allerede har lært lidt kinesisk. Du kan på et simpelt kinesisk præsentere dig selv og indlede og afslutte en samtale. Du kan også fortælle lidt om, hvad du har oplevet. Du kan evt. allerede spørge om og finde vej og bruge tidsangivelser og fortælle om, hvor du vil tage hen og med hvilket transportmiddel.

Forberedelsestid: ca. 2 timer om ugen.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Ziran Li

Ziran Li er uddannet i lingvistik på kandidatniveau fra Københavns Universitet.

Ziran er en passioneret og ansvarlig underviser. Han er god til at bruge forskellige undervisningsmetoder, opmuntre eleverne til aktivt at bruge kinesisk til dialog, lave målrettede svar på elevernes spørgsmål og lade eleverne spille spil, så de kan lære kinesisk effektivt i et afslappet miljø.

Vis mereVis mindre

A1.3 Kinesisk - for dig, der kan lidt

4. september - 15. januar

Tilmeld