Menu

Intensivt dansk sommerkursus - højere mellemniveau (B2)

Start
mandag 22. juli
Pris
kr. 4.995
Lektioner
60
Start 22.07.2024
Periode 22.07.2024 til 09.08.2024
Lektioner 60
Hold nr.: 05080-24
Underviser cand.mag. Signe Wendt Galster
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 125
Tid man 09.00 - 12.30
tir 09.00 - 12.30
ons 09.00 - 12.30
tor 09.00 - 12.30
fre 09.00 - 12.30
Pris kr. 4.995
Tid man 09.00 - 12.30
tir 09.00 - 12.30
ons 09.00 - 12.30
tor 09.00 - 12.30
fre 09.00 - 12.30

Tal med om, hvad der sker i Danmark og i verden
Her lærer du at udtrykke dig på dansk, så det bliver både korrekt og helt præcist.
Vi læser tekster fra både undervisningsmaterialer og autentiske tekster fra aviser, medier og nettet. Vi arbejder med teksterne, så du får et endnu større ordforråd, og så dit dansk bliver korrekt - både når du udtrykker dig mundtligt og skriftligt.
Du får så stort et ordforråd, at din evne til at forstå autentisk dansk i både skrift og tale ikke giver dig de store problemer - du kan med andre ord læse, forstå og tale om det meste - ikke kun om helt konkrete ting, men også på et mere abstrakt plan.
Vi arbejder med længere og mere komplekse tekster (både som tekst, men også i form af lyd og video). Du lærer med andre ord ikke bare at forstå det meste på dansk, men også at forholde dig til emner på et mere abstrakt plan. Og du får sprog til at udtrykke dette.
Din lærer hjælper dig med at udvikle gode strategier til, hvordan du løbende kan arbejde med dansk.

Efter kurset kan du for eksempel:


  • fortælle om noget, både personligt og abstrakt

  • beskrive noget, fx et sted eller noget, der er sket

  • foreslå noget

  • fortælle, hvad du synes om noget - og hvorfor. Du lærer at argumentere for dine synspunkter
    uddybe og nuancere dine synspunkter

  • gengive og præsentere noget, som du har læst, set eller hørt

  • udtrykke antagelser, det vil sige hvad du tror om noget eller nogen

  • vurdere fordele og ulemper ved noget

  • henvende dig (skriftligt og mundtligt) til nogen med forskellige formålHvordan arbejder vi?
Vi har i høj grad fokus på, at du arbejder og kan arbejde selvstændigt med dansk - både gennem samarbejde med din underviser og dine medkursister i undervisningen, men også på egen hånd derhjemme.
Du skal også være indstillet på at være opsøgende på sprog uden for undervisningen - dvs. læse og løbende holde dig opdateret i danske medier og samfundsdebatter.


Grammatik
Vi arbejder bl.a. med verber i aktiv og passiv, adjektiver, substantiver, adverbier, frasalverber og præpositionsforbindelser. Vi har også fokus på de sproglige ord og udtryk, der gør dit sprog nuanceret, præcist og varieret og på en mere kompleks forståelse af dansk.

Udtale
På Studieskolen har vi altid fokus på udtale - både din egen udtale, så du bliver forstået, når du taler, og din evne til at forstå autentisk dansk.
Vi fokuserer bl.a. på forholdet mellem skrift og (ud)tale, på rytme og tryk, alt sammen så du opnår en større fluency, når du selv taler dansk.

Emner
Vi arbejder med forskellige emner, det kan være miljø, opdragelse, ligestilling, politiske systemer, sprog og globalisering. Men vi arbejder også med aktuelle emner, der rører sig i tiden, og som vi inddrager i undervisningen.

Skriv dansk!
På kurset får du en større bevidsthed om forskellige skriftlige genrer og udtryksformer, og du bliver i stand til at udtrykke dig passende - hvad enten du skal skrive en uformel e-mail, redegøre for noget, udtrykke forskellige synspunkter eller vurdere noget.

Kulturprogram
Om eftermiddagen og om aftenen tilbyder Studieskolen en række forelæsninger om dansk sprog og kultur, workshops, ekskursioner og sociale arrangementer.
Her får du en introduktion til dansk politik, litteratur, historie og hverdagsliv. Se programmet her på hjemmesiden.
Se kulturprogrammet her: https://www.studieskolen.dk/da/dansk/sommerkurser/kulturprogram (kopier url'en over i en anden browser).

Praktiske oplysninger
Kurset er for dig, der kan en del dansk i forvejen, svarende til mindst niveau B1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Der er 20 undervisningstimer a 45 minutter i klassen om ugen.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Signe Wendt Galster

Signe anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
”Jeg kan ikke finde vej. Min orienteringssans fungerer ikke. Sådan har det altid været.
Derfor har jeg heller ikke yndlingssteder, for jeg ville ikke kunne finde dem igen. Til gengæld er alle steder mine yndlingssteder. I en by som København er det heldigvis også let.
For mig er København både en grøn og en blå by. Uanset hvor man er, kan man næsten altid få øje på noget grønt. Det kan jeg rigtig godt lide. Grønt er godt for øjnene, siger nogen, og det synes jeg er helt rigtigt. Jeg kan også rigtig godt lide, at man altid kan se himlen over byen. Det er nemlig en by uden mange høje bygninger. Når jeg kigger op, er himlen for det meste blå.”

Hvad er din yndlingsmusik?
”Jeg har altid været meget glad for jazz, og jazzen har altid været meget glad for København. Det kan jeg godt lide at tænke på.
København er en jazzby. Det vidner mange gadeskilte og navne på pladser og gravstene om (hvis man ellers kan finde dem!).
Men det jazzede ved København er også mere fundamentalt, synes jeg. Jazz bygger på mange forskellige traditioner og kulturer – det samme kan man sige om København.
Det er nok en grund til, at jeg føler mig så hjemme her i jazzede København, hvor der i alt det grønne og blå altid er plads til improvisation. Plads til det velkendte – og plads til det nye.”

Vis mereVis mindre

Intensivt dansk sommerkursus - højere mellemniveau (B2)

22. juli - 9. august

Tilmeld