Menu

Debat med Mathias Hammer om julens sange

29. november 2024

Julens internationale sange er til debat på Studieskolen
Julen er fuld af musik. Hvordan kan det være, at julens sange rammer os så rent - og hvorfor synger vi mere til jul end til andre højtider?

Vi har inviteret Mathias Hammer til at tale om nogle af de julesange, der går igen på flere sprog. Hvorfor gør de det? Binder musikken os sammen på tværs af sprog? Er sprog også musik?

Efter Mathias’ oplæg og debat om julens musik byder vi velkommen i hyggelige julestuer, hvor Studieskolens undervisere præsenterer traditioner - og musik - fra mange af verdens lande, fra Latinamerika til Danmark.

Hvad er forskellen på danske og internationale julesange? Deltag i debatten
Hvilke julesange er dine favoritter? Synges de i andre lande? Kan man bedre forstå dansk jul, når man lytter til danske julesange? Er der forskel på de julesange, som findes på flere sprog, og de danske julesange? Kom og lyt til Mathias Hammers oplæg og vær med i debatten om julens sange efterfølgende.
Der bliver også mulighed for at synge med på et par julesange.


Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og tv-vært. Han har været en del af højskolesangbogsudvalget, som valgte sangene til den nye sangbog, der udkom i november 2020.
Mathias Hammer sidder selv ved klaveret og akkompagnerer, når vi synger julesangene.

Alle er velkomne. Vi håber at se både kursister fra vores mange fremmedsprog, men naturligvis også vores mange udenlandske kursister, som går til dansk på Studieskolen. Oplægget er på dansk, men du må gerne kommentere på engelsk, hvis du er mere komfortabel med det. Du er også velkommen til at tage en ven, veninde, kollega eller en fra din familie med til arrangementet - man behøver ikke gå på Studieskolen for at være med.

Kom tæt på jul i andre lande
Efter debatten om jul i Danmark inviterer vi dig til at stille spørgsmål til andre landes jul. En række af vores undervisere præsenterer deres land eller egns juletraditioner, og her fortsætter debatten om julens musik - for den enkelte, for familien, for samfundet, for nationaliteten. Er der mon sammenfald eller stor forskel fra land til land? Der er julehygge og julegodter i Studieskolens lokaler under arrangementet.  Der vil også være en præsentation af dansk jul for vores internationale kursister.

Sprogudveksling
Arrangementet er både for vores kursister, der lærer fremmedsprog, og vores mange internationale kursister, der lærer dansk på Studieskolen. Det er derfor en god chance for sprogudveksling. Hvis du leder efter en tandempartner til at bytte sprog, så skaber vi en ramme, hvor du kan annoncere efter en samtalepartner på det sprog, som du går til og samtidig fortælle hvilket sprog, der er dit modersmål.

Det foregår:
Fredag den 29. november 2024 kl. 16.00-18.00
Studieskolen, Borgergade 12, 1300 København K

Lokalenummeret kan du se på tavlen, når du kommer ind.

Vi byder på lidt søde julesager, og du kan købe drikkevarer.

Arrangementet er åbent for alle. Det er gratis, men vi beder om tilmelding.

Tilmeld dig