Menu

A2/B1 La Normandie. Landskab og historie - foredrag på letforståeligt fransk

Dato
20.09.2024
Pris
kr. 195
Start 20.09.2024
Lektioner 2
Arrangement nr. 1252-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 195

La Normandie (première partie) : Voyage dans le temps et dans l?espace
Har du været i Normadiet? Eller drømmer du om en tur til denne skønne region i Frankrig? Dette efterår holder vi to foredrag om Normadiet, dette er det første. Det næste handler om kunst og kunstnere i Normandiet. Du kan komme til foredragene uafhængigt af hinanden. Måske er du mere interesseret i historie end i kunst eller omvendt? Hvis du er interesseret i begge dele, så er du selvfølgelig velkommen til begge foredrag. Der er så meget at fortælle om Normadiet, at det ikke kan klares på et foredrag. Du kan godt glæde dig til mange gode historier om Normandiet.

Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle om Normadiet, som har en helt særlig plads i Frankrigs historie. Det er en region, der gennem historien har været skueplads for mange slag og erobringstogter.

Normandiet er blandt andet kendt for sin arv fra vikingerne, som gav navn til regionen og for sine tætte forbindelser til England og ikke mindst for henrettelsen af Jeanne d'Arc i Rouen i 1431. 2. verdenskrig har også sat sit præg på regionen. Landgangen i Normandiet den 6. juni 1944, D-dagen, var en imponerende militær bedrift, som dog havde en høj pris, da mange soldater omkom. Der er mange mindesmærker, museer og ikke mindst soldatergravpladser.

Jacqueline vil guide os gennem regionens storslåede landskaber, der er formet af naturen og de mere hemmelige steder, der er formgivet af mennesker gennem hundredvis af år. Jacqueline giver eksempler på arkitektoniske vidundere fra flere forskellige århundreder.

A bientôt !
Vi serverer et glas vin i pausen, som er inkluderet i prisen.

Det foregår på Studieskolen
Borgergade 12, 1. sal, i lokale xx
Fredag den 20/9.
Kl. 16.30-19.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Vis mereVis mindre

A2/B1 La Normandie. Landskab og historie - foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld