Menu

A2/B1 La Normandie - kunst og kunstnere - foredrag på letforståeligt fransk

Dato
11.10.2024
Pris
kr. 195
Start 11.10.2024
Lektioner 2
Arrangement nr. 1253-24
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Pris kr. 195

La Normandie (deuxième partie) : terre d?artistes
Kom og hør Jacqueline Rousselon fortælle om den kunstneriske side af Normandiet på letforståeligt fransk. Det er det andet foredrag om Normandiet i dette efterår. Det første foredrag i september har fokus på Normandiets historie og landskaber. Man kan komme til foredragene uafhængigt af hinanden, men de supplerer naturligvis hinanden godt, hvis man både er interesseret i historie og kunst.

Normandiet er ikke kun en region med en rig historie, men også en meget kulturel region - med forfattere som Corneille, Maupassant, Flaubert og Hugo, musikere som Éric Satie og ikke mindst mange kunstmalere.

Jacqueline Rousselon fokuserer på impressionismens historie, som man siger blev født med Monet i Normandiet. Kom og hør hvordan impressionismen kom til verden - vi har det præcise sted, dato og tidspunktet for fødslen!

Vær klar på at blive fortryllet af de mange landskaber, som inspirererede malerne til at levere stor kunst.

A bientôt !
Vi serverer en kop kaffe og en croissant i pausen, som er inkluderet i prisen.

Det foregår på Studieskolen
Borgergade 12, 1. sal, i lokale xx
Fredag den 11/10.
Kl. 10.30-13.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Vis mereVis mindre

A2/B1 La Normandie - kunst og kunstnere - foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld