Menu

A2/B1 Juliette Binoche - foredrag på letforståeligt fransk

Dato
22.11.2024
Pris
kr. 195
Start 22.11.2024
Lektioner 2
Arrangement nr. 1254-24
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Pris kr. 195

Joyeux anniversaire Juliette !
Juliette Binoche fyldte 60 år den 9. marts 2024.
Det fejrer vi med et foredrag på letforståeligt fransk og et glas vin. Jacqueline Rousselon tager os med på en rejse gennem Juliette Binoches utrolige karriere. Hun er en af Frankrigs mest populære skuespillerinder og har spillet et hav af forskellige roller.

Juliette blev født i Paris og har en imponerende filmkarriere med over 60 franske og internationale film. Hun har brilleret i en lang række roller, fra den forelskede kvinde i Leos Carax' Les Amants du Pont-Neuf til den hengivne sygeplejerske i Anthony Minghellas Den engelske patient, som hun vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle for. Hun var også den første til at vinde en pris på de tre største filmfestivaler: Cannes, Venedig og Berlin, en bedrift, som kun Julianne Moore senere har gentaget.
Hun fik sit internationale gennembrud som lægens (spillet af Daniel Day-Lewis) hustru i filmatiseringen af Kunderas brag af en roman Tilværelsens ulidelige lethed. Vi glemmer hende ikke i trilogien Bleu, Blanc, Rouge. Senest har Juliette fortryllet os i Pot-au-feu. Lige nu er hun med i den amerikanske tv-serie The New Look.

Juliette er også et modeikon, og hun spiller også teater og har endda tid til at danse! Hun er også kendt for sit engagement i miljø, politik og feminisme.

A bientôt !
Vi serverer et glas vin i pausen, som er inkluderet i prisen.

Det foregår på Studieskolen
Borgergade 12, 1. sal, i lokale xx
Fredag den 22/11.
Kl. 16.30-19.00

Jacqueline Rousselon

Jacqueline Rousselon er født i Marseille i Frankrig, og hun har boet i Danmark i 20 år. Jacqueline er, hvad der svarer til cand.mag. fra Frankrig. Hun har 20 års erfaring i at undervise i fransk sprog, kultur og samfund ikke bare i Danmark, men mange steder i hele verden. Jacqueline har f.eks. undervist i Aix-en-Provence, i Vermont i USA og på Harvard University i USA.
Jacqueline tager til Frankrig to-tre gange om året for at være sammen med familie og venner.

Jacqueline anbefaler lige nu:
Steder: Prøv de forskellige franske regioner, én ad gangen, de er meget forskellige indbyrdes. Det er blandt andet variationen mellem regionerne, der gør Frankrig så spændende. Hvis man er i Frankrig i længere tid, så kan man opleve noget helt andet, hvis man tager på en weekendtur til en anden region, det kan blive helt eksotisk.
Mad: Igen er det de regionale forskelle, der er mest fascinerende. Man skal spise det lokale køkken, det gør franskmænd altid. Prøv f.eks. om sommeren maden fra Sydfrankrig, der er baseret på olivenolie og grøntsager. Det bedste kød er lam fra de franske alper, det har en helt unik kraftig smag.
Film: Hold øje med Grand-biografen i København. De viser mange gode franske film, især mandag eftermiddage. Franske film er ofte både sjove og underholdende og handler om almindelige menneskers historie. De kan helt klart anbefales.
Vis mereVis mindre

A2/B1 Juliette Binoche - foredrag på letforståeligt fransk

Tilmeld