Menu

Guidet tour på Christiansborg på fransk

Dato
03.10.2024
Pris
kr. 225
Start 03.10.2024
Lektioner 1
Arrangement nr. 1256-24
 
Sted Adresse meddeles
Pris kr. 225

Oplev Christiansborg Slot og gobelinerne på fransk
Hvis du ikke allerede har været med på en af vores byvandringer i København på fransk, så kan du godt glæde dig til at opleve vores hovedstad med franske øjne og ører. Vores efterårstur bliver indendørs på Christiansborg Slot. Alle som er interesserede i at høre historier om Christiansborg Slot og ikke mindst gobelinerne på fransk er velkomne.

De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot bliver anvendt af den kongelige familie til store festligheder, de årlige nytårskure, tafler, ambassadørmodtagelser mv.
Salene blev indrettet i midten af 1920?erne, da man opførte det nuværende og tredje Christiansborg Slot på samme plads som de to forgængere. Salene er møbleret med kunstgenstande og inventar fra de tidligere slotte i smuk kombination med helt ny kunst, hvor meget har tydeligt afsæt i fransk slots- og hofkultur.
Sammen med Steffen Løvkjær, cand.mag i fransk og direktør i Historic Talks spadserer vi en tur igennem De Kongelige Repræsentationslokaler. Steffen fortæller om brug, historie og inventar, og om hvordan Bjørn Nørgaards meget fortællende smukke gobeliner i Riddersalen indtager en særlig rolle.

Turen foregår på letforståeligt fransk. Der er mulighed for at stille spørgsmål på både dansk og fransk undervejs.

Indgangsbilletten til Christiansborg er inkluderet i prisen.

Det foregår på
Christiansbrog Slot - ikke på Studieskolen.
Vi mødes ved indgangen til De Kongelige Repræsentationslokaler i den indre gård.
Torsdag den 3. oktober 2024
14.00-15.20


Bus: 2A, 23, 31, 37
Metro: Gammel Strand st.
Tog: Københavns Hovedbanegård eller Nørreport st.

Guidet tour på Christiansborg på fransk

Tilmeld