Menu

Spansk film og debat - Suro

Dato
04.10.2024
Pris
kr. 0
Start 04.10.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 1360-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Se en spansk film og tal med om den
Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se spansksprogede film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Suro
Vi skal se filmen Suro (Spanien, 2022). Det unge par Elena og Iván bor sammen i Barcelona og beslutter at prøve at flytte på landet, da de gerne vil have børn. Elena kommer nemlig oprindelig fra en familie på landet, og Iván vil gerne ud i naturen. Da de får mulighed for at flytte ind i Elenas bedstemors gamle hus og overtage en korkplantage, slår de til. Men livet på landet viser sig at være anderledes end forventet, og på hver sin måde må de sande, at deres forventninger til hinanden og til at arbejde med korkhøsten er vidt forskellige og må tilpasses til virkeligheden. Og kan de det? Suro er både et indblik i vilkårene på landet i Spanien anno 2022, og i hvordan det er, når vi tror, vi vil det samme, men mener noget forskelligt. Og så er der smukke optagelser fra korkplantagerne og det katalanske landskab.

Filmen er med engelske undertekster.

Underviser Anne Højgaard Christiansen laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen og hvilke aspekter, du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
Fredag den 4. oktober 2024 kl. 16.30-19.30
Borgergade 14., 1. sal, lokale 127.

Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Anne Højgaard Christiansen

Jeg hedder Anne og er cand.mag. i spansk og mediefag fra Københavns Universitet. Jeg har beskæftiget mig med spansk og latinamerikansk sprog og kultur, lige siden jeg som 24-årig var på interrail i Europa og kom igennem Madrid. Her mødte jeg en pige i Retiro-parken i Madrid, og jeg spurgte hende på engelsk, om hun kunne vise mig vej til et toilet. Hun bad mig følge med, og jeg forsøgte at tale med hende i de samtlige 20 minutter, vi gik sammen. 
Men da hun ikke talte engelsk og jeg ikke spansk, blev det til en vandring i ufrivillig tavshed. 
Da jeg kom hjem til Danmark besluttede jeg at lære spansk, og siden gik det slag i slag med en lang rejse til Sydamerika (Ecuador, Peru og Colombia) og derefter et universitetsophold i Oviedo i Nordspanien.
Jeg har læst spansk som hovedfag på universitetet i København og har både undervist voksne og gymnasieelever gennem de sidste 12 år. Jeg har været i Spanien mindst en gang årligt – mest i nord, men også i Madrid, Malaga, Sevilla og Granada.
Den by, jeg dog kender bedst, er nok San Sebastián i Baskerlandet, hvor jeg har deltaget i den internationale filmfestival gennem de sidste 15 år. Efter min mening en af de absolut smukkeste byer i Spanien med sin beliggenhed ved Atlanterhavskysten – byen kaldes også for ’Lille Rio’. Og så er byen også kendt for de overdådige tapas, som her er lidt anderledes og kaldes pintxos. Min store interesse for spansksprogede film har jeg fået afløb for som skribent for blandt andet Weekendavisen og ved kurser på Folkeuniversitetet.
I 1993 blev jeg pilgrim på cykel fra Pamplona til Santiago de Compostela i det vestligste Spanien, og det var en stor oplevelse for mig. Jeg har også været i Nicaragua og Mexico, og jeg er slet ikke færdig med at opleve den latinamerikanske verden med den mangfoldige natur og kultur.

Vis mereVis mindre

Spansk film og debat - Suro

Tilmeld