Menu

Spansk film og debat - Herederas

Dato
09.10.2024
Pris
kr. 0
Start 09.10.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 1361-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Paraguay: et portræt af sociale og familiemæssige forhold og konflikter i dag
Kan du lide spansksprogede film? Vil du lære den spansktalende kultur bedre at kende igennem film? Er du nysgerrig på forskellige aspekter af den spansktalende verden? Kunne du tænke dig at få mulighed for at bruge og forbedre dit spansk med hjælp af film? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så kom og se et uddrag af en spændende spansksproget film og deltag i den efterfølgende debat. Alle er velkomne.

Herederas
Vi skal se et uddrag af Las Herederas, (Paraguay 2018). Chela og Chiquita, begge efterkommere af velhavende familier i Asunción, har været sammen i over 30 år. For nylig er deres økonomiske situation blevet forværret, og de begynder at sælge deres arvede ejendele. Men da deres gæld fører til, at Chiquita bliver fængslet for bedrageri, bliver Chela tvunget til at se en ny virkelighed i øjnene. For første gang i mange år begynder hun at køre taxa for en gruppe velhavende ældre kvinder.

Efterhånden som Chela finder sig til rette i sit nye liv, møder hun den meget yngre Angy, og der opstår en ny og forfriskende forbindelse. Chela begynder endelig at komme ud af sin skal og engagere sig i verden og påbegynder sin egen personlige og intime revolution.

Underviser Teresa Alcacio laver på letforståeligt spansk en kort introduktion til filmen og vi ser et uddrag af filmen og så går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på spansk eller på dansk. Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen og hvilke aspekter, du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
Onsdag den 9. oktober 2024 kl. 12.15-15.15
Borgergade 14., 1. sal, lokale 131.

Det er gratis, men du skal tilmelde dig.
Bemærk at vi ikke ser hele filmen, men et uddrag af den.

Teresa Alcacio

Teresa fortæller: "Jeg hedder Teresa Alcacio og er født i León, der ligger i hjertet af Mexico. Jeg har en kandidatgrad i europæisk litteraturvidenskab, kultur og sprogundervisning som fremmedsprog i både spansk og italiensk.
Jeg boede i Holland i 12 år, hvor jeg uddannede mig til lærer i spansk og italiensk som fremmedsprog. Der arbejdede jeg som spanskunderviser på Groningen Universitet og som italienskunderviser på det tilsvarende hollandske Folkeuniversitet.
I Danmark har jeg arbejdet som sprogunderviser på Københavns Universitet. Desuden har jeg arbejdet inden for det gymnasiale miljø, blandt andet på Gefion Gymnasium og Københavns Åbne Gymnasium, hvor jeg har stået for forskellige klasser, hjulpet eleverne med at forbedre deres mundtlige færdigheder og med at forberede deres afsluttende spansk eksamen.
Jeg er også eksaminator og sprogcoach og har afholdt masterclasses på Zahles Gymnasium i København for elever samt kurser for gymnasielærere forskellige steder i Danmark. Formålet med disse kurser har været at hjælpe lærerne med at anvende mere spansk i deres undervisning.
Jeg har altid ønsket at bidrage til at sprede viden om den spansktalende verden, kulturen og sproget, derfor besluttede jeg mig for at blive spansklærer. Jeg mener også, at man kan lære meget om kultur gennem sproget, og derfor bruger jeg så meget spansk som muligt i min undervisning. Jeg har besøgt mange byer i Spanien, bl.a. Madrid, Toledo, Barcelona, Valencia, Malaga og mange flere, og jeg kender forskellige aspekter af den spanske kultur. Jeg kender også forskellige aspekter af livet og kulturen i forskellige latinamerikanske lande som Mexico, selvfølgelig, Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru, Chile, Cuba, Ecuador, Argentina og mange flere."

Teresa anbefaler:
Litteratur:
“Doce cuentos peregrinos” (“Tolv vandrehistorier”) af Gabriel García Márquez. Denne bog hjælper med at lære at kende og at starte at læse skønlitteratur på spansk på en meget tilgængelig måde. Det er et værk skrevet af en af de spansktalende Nobelprisvindere, den colombianske Gabriel García Márquez, der i disse korte historier blander og viser de forskellige og rige spansktalende kulturer.

Gastronomi:
I København kan du besøge restauranten “La Neta”, som er mexicansk slang for “sandheden” eller “den ægte”, eller “Pastor”, som er navnet på en af de mest berømte tacos i Mexico. Der kan du nyde ægte tacos, som man plejer at spise i Mexico.

Film, dokumentarer, TV-serier:
Tjek RTVE, som er den spanske pendant til DR. Der er tusindvis af forskellige programmer, som er gratis tilgængelige, og man kan se dem med spanske undertekster. Der er også mulighed for at justere afspilningshastigheden, hvilket vil hjælpe med at forbedre lytteforståelse.
Vis mereVis mindre

Spansk film og debat - Herederas

Tilmeld