Menu

Italiensk film og debat: Siccità

Dato
24.10.2024
Pris
kr. 0
Start 24.10.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 1492-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Deltag i debatten om en italiensk film
Gode film indeholder altid nogle temaer, der er spændende at tale om. Når vi ser italienske film, lærer vi selvfølgelig noget sprog, men ofte også en masse om italiensk kultur, og det er værd at tale om.

Hvis du kan lide italienske film, og hvis du har lyst til at tale italiensk om film og diskutere temaerne, så kom med og se en italiensk film og deltag i den efterfølgende debat.

Alle er velkomne.

Tørken i Rom
Vi skal se en film af Paolo Virzì: Siccità fra 2022.
I Rom har det ikke regnet i tre år. Byen må håndtere tørken, som tømmer Tiberens kanaler. Vandmangel og en pandemi ændrer på regler og vaner og skaber en tung stilhed. I byen, som er præget af mange begrænsninger, flettes skæbnerne af en række karakterer, unge og gamle, marginaliserede og succesrige, ofre og udnyttere sammen. Vi møder skuffelser, tabte drømme og forventninger: Antonio, i fængsel for at have dræbt sin partner, Loris, der er chauffør, men tidligere var offentligt ansat, Alfredo, en skuespiller besat af sociale medier, og Mila, hans kone, der arbejder i et supermarked - og mange flere. Alle venter på regnen.

Filmen blev godt modtaget af både kritikere og publikum, så den er absolut værd at se.

Underviser Alessandra Sicuro laver på letforståeligt italiensk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på italiensk eller på dansk.

Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og du kan kommentere, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
Torsdag den 24. oktober 2024 kl. 13.00 - 16.00
Borgergade 14, 1. sal, aud. 131


Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Alessandra Sicuro

Alessandra Sicuro er kandidat i sprog og litteratur fra universitetet i Lecce i Puglia, hvor hun kommer fra. Hun har boet i Danmark i mange år og har altid arbejdet med det italienske, fx som ekstern lektor på CBS (Handelshøjskolen) og ved Det Italienske Kulturinstitut. Alessandra har undervist på Studieskolen i flere omgange.
”La lingua italiana è una finestra su un universo che ha in sé arte, cultura, storia, un determinate modo di vivere. Imparare la lingua significa aprire gli occhi su questo universo." (Det italienske sprog er et vindue ind i et univers af kunst, kultur, historie, en bestemt måde at leve på. At lære italiensk er at åbne øjnene for dette univers).
Alessandras store passion er sprog, kunst og poesi, hun skriver digte - in italiano, naturalmente - og maler. Du kan tit være heldig at støde på en udstilling med Alessandras billeder. I mellemtiden kan du nyde en smagsprøve på hendes hjemmeside.

Alessandra anbefaler:
Musik: Le OTTO stagioni: Vivaldi +Piazzolla eller "Guarda che sera" på den fortryllende originalversion fra 50'erne med Fred Buscaglione.
Kunst: "Det er svært at vælge ét værk, for Italiens patrimonio artistico er enorm." Men Alessandra nævner Dosso Dossi, Sofonisba Anguissola, Savinio.
Litteratur: Mercanti avventurieri. Storie di viaggi e di commerci Brilli Attilio
La coscienza di Zeno. Italo Svevo.
Valerio Magrelli. Poesie.
Vis mereVis mindre

Italiensk film og debat: Siccità

Tilmeld