Menu

Italiensk film og debat: Tre piani

Dato
26.09.2024
Pris
kr. 0
Start 26.09.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 1493-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Deltag i debatten om en italiensk film
Gode film indeholder altid nogle temaer, der er spændende at tale om. Når vi ser italienske film, lærer vi selvfølgelig noget sprog, men ofte også en masse om italiensk kultur, og det er værd at tale om.

Hvis du kan lide italienske film, og hvis du har lyst til at tale italiensk om film og diskutere temaerne, så kom med og se en italiensk film og deltag i den efterfølgende debat.

Alle er velkomne.

Livet gennem tre etager
Vi skal se en film af Nanni Moretti: Tre piani fra 2021. Filmen er baseret på den populære roman af Eshkol Nevo og behandler universelle temaer som skyld, konsekvenser og ansvar for individuelle valg.
Tre familier bor i en lejlighedsbygning i Rom. Lucio, Sara og deres syvårige datter, Francesca, bor på første sal. Deres naboer Giovanna og Renato passer ofte på den lille Francesca, men en aften forsvinder Renato med pigen i flere timer. Hvad er der sket?
På anden sal bor Monica med sin datter og sin mand, Giorgio, der ofte tager på lange forretningsrejser i udlandet. Monica kæmper i stilhed mod ensomhed og frygten for en dag at blive som sin mor, der er indlagt og psykisk syg.
På øverste sal bor to dommere, ægteparret Dora og Vittorio, og deres 20-årige søn Andrea. En nat kører Andrea beruset og rammer en kvinde, som bliver dræbt. Rystet beder han sine forældre om hjælp til at undgå fængsel. Spændingerne mellem far og søn truer med at ødelægge ægteparrets forhold. Hvilke konsekvenser vil denne situation få?

Underviser Alessandra Sicuro laver på letforståeligt italiensk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på italiensk eller på dansk.

Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og vi kommenterer, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
Torsdag den 26. september 2024 kl. 13.00 - 16.00
Borgergade 14, 1. sal, aud. 131


Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Alessandra Sicuro

Alessandra Sicuro er kandidat i sprog og litteratur fra universitetet i Lecce i Puglia, hvor hun kommer fra. Hun har boet i Danmark i mange år og har altid arbejdet med det italienske, fx som ekstern lektor på CBS (Handelshøjskolen) og ved Det Italienske Kulturinstitut. Alessandra har undervist på Studieskolen i flere omgange.
”La lingua italiana è una finestra su un universo che ha in sé arte, cultura, storia, un determinate modo di vivere. Imparare la lingua significa aprire gli occhi su questo universo." (Det italienske sprog er et vindue ind i et univers af kunst, kultur, historie, en bestemt måde at leve på. At lære italiensk er at åbne øjnene for dette univers).
Alessandras store passion er sprog, kunst og poesi, hun skriver digte - in italiano, naturalmente - og maler. Du kan tit være heldig at støde på en udstilling med Alessandras billeder. I mellemtiden kan du nyde en smagsprøve på hendes hjemmeside.

Alessandra anbefaler:
Musik: Le OTTO stagioni: Vivaldi +Piazzolla eller "Guarda che sera" på den fortryllende originalversion fra 50'erne med Fred Buscaglione.
Kunst: "Det er svært at vælge ét værk, for Italiens patrimonio artistico er enorm." Men Alessandra nævner Dosso Dossi, Sofonisba Anguissola, Savinio.
Litteratur: Mercanti avventurieri. Storie di viaggi e di commerci Brilli Attilio
La coscienza di Zeno. Italo Svevo.
Valerio Magrelli. Poesie.
Vis mereVis mindre

Italiensk film og debat: Tre piani

Tilmeld