Menu

Italiensk film og debat: Quo vado?

Dato
15.11.2024
Pris
kr. 0
Start 15.11.2024
Lektioner 3
Arrangement nr. 1494-24
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Pris kr. 0

Deltag i debatten om en italiensk film
Gode film indeholder altid nogle temaer, der er spændende at tale om. Når vi ser italienske film, lærer vi selvfølgelig noget sprog, men ofte også en masse om italiensk kultur, og det er værd at tale om.

Hvis du kan lide italienske film, og hvis du har lyst til at tale italiensk om film og diskutere temaerne, så kom med og se en italiensk film og deltag i den efterfølgende debat.

Alle er velkomne.

Den mest sete italienske film i det 21. århundrede!
Vidste du det? Quo vado? er den mest sete italienske film i det 21. århundrede med mere end 9 millioner solgte billetter.
Filmen handler om en mand (Checco Zalone), som har realiseret alle sine drømme. Han holder udgifterne nede ved at bo hjemme hos sine forældre. Han er forlovet, men har ingen planer om at blive gift og på den vis blive draget til ansvar for både det ene og det andet. Og så er han fastansat ved kommunen - forhåbentlig på livstid! Alt er med andre ord fryd og gammen, men så skal der omstruktureres, og pludselig forflyttes tryghedsnarkomanen til de vildeste steder. Efter et stopover på Nordpolen ender han oppe ved polarcirklen i det nordligste Norge, hvor hans forkælede italienske vaner for alvor udfordres - ikke mindst i mødet med kærligheden.
Quo Vado? er ikke bare en komedie om myten om det faste job i Italien, men en coming-of-age-historie med et budskab om håb for fremtiden.

Underviser Sara Manes laver på letforståeligt italiensk en kort introduktion til filmen og de særlige elementer, som det er væsentligt at være opmærksom på under filmvisningen. Efter filmen går debatten i gang. Du kan vælge at debattere på italiensk eller på dansk.

Vi taler om de aspekter, underviseren har introduceret før filmvisningen, og du kan kommentere, hvilke aspekter du lagde mærke til i filmen, hvorfor du godt kunne lide den, eller hvorfor den ikke talte til dig, og hvad du tænker om filmens temaer.

Det foregår:
Fredag den 15 november kl. 15.30 - 18.30
Borgergade 14, 1. sal, aud. 131


Det er gratis, men du skal tilmelde dig.

Sara Manes

Sara er født i Napoli og voksede op i den smukke by Formia, på den tyrrhenske kyst mellem Rom og Napoli.
Hun er cand.mag. i linguistik med fokus på tysk og italiensk sprog. Hun har bestået prøven CEDILS (Certificazione in didattica dell'italiano a stranieri) ved l'Università di Venezia.
Hun elsker komedie, har en finurlig (nogle gange meget fræk) humor og en uhæmmet lidenskab for mad. 
Hun taler gerne om mad, film og fodbold, forstår ikke en joke om Maradona og forvandler sig til et monster, når hun ser sit yndlingshold (SSC Napoli) spille i fjernsynet eller på stadion.
Derudovre elsker hun Kimbo kaffe, musik og folk, der er interesseret i Italien.

Saras anbefalinger:
Sted: Ventotene, den mindste af de Pontinske øer i det Tyrrhenske hav. 
Mad: Spaghetti con le vongole
Bog: Così parlò Bellavista af Luciano De Crescenzo – biblen af neapolitanskhed
Komedier: (Teater) "La smorfia" af Troisi, Arena og Decaro, og "I corti" di Aldo, Giovanni e Giacomo. (Film) "Totò Peppino e la Malafemmina".
Motto: "Hai fatto trenta fai pure trentuno!"
Vis mereVis mindre

Italiensk film og debat: Quo vado?

Tilmeld